Relatie en individuele therapie
 
Relatie en individuele therapie

Samenwerking

Ik werk regelmatig samen met collega’s – (kinder-jeugd)psychologen, psychotherapeuten, psychiater, orthopedagoog, systeemtherapeut, mediator - scholen -zowel met het basis-, voortgezet-, regulier- en het speciaal onderwijs. Daarna werk ik samen met andere instellingen zoals MEE, PsyQ, -Jeugd-Brijder, Lijn 5, Triversum, 10 voor Toekomst, Leger des Heils, Jeugdzorg, en Spirit. De samenwerking kan bestaan uit een verwijzing naar een collega of instelling voor diagnostiek, verwijzingen naar mijn praktijk, multidisciplinair overleg, overname van speltherapie, creatieve- therapie, psychomotorische therapie, cognitieve gedragstherapie of groepstherapie (als nazorg) bij vertrek uit een instelling of verhuizing of door therapie op locatie aan te bieden.


Er zijn twee mogelijkheden voor therapie op locatie:

 1. Uw instelling wil speltherapie, ouder/kind therapie, ouderbegeleiding, symbooldrama, gezinstherapie of relatietherapie, sociale vaardigheidstraining o.a. in zijn aanbod opnemen. Dan kunt u mij voor (on-) bepaalde tijd inhuren op basis van een samenwerkingsovereenkomst.
 2. U deelt de zorg van ouders/verzorgers over een kind. Speltherapie lijkt een goede manier om het kind te helpen. Als het voor kinderen en hun ouders niet mogelijk is om naar de praktijk te komen en u wilt tijd en ruimte beschikbaar stellen voor hulp, kan Ingrid op uw locatie komen.

Therapie op locatie

Therapie op locatie biedt u de mogelijkheid om enkele leerlingen of cliënten (spel)therapie aan te bieden, terwijl u geen (spel/systeem-)therapeut in vaste dienst hoeft te nemen.

Hierdoor heeft u

 • een (spel/systeem-)therapeut voor enkele cliënten of leerlingen binnen uw instelling voor een beperkt aantal uren voor behandeling, observaties en ondersteuning bij diagnoses of indicaties in samenwerking met het (multidisciplinaire) behandelteam. U zorgt voor een vaste therapieruimte.

Therapielokaal voorwaarden

Bij het werken op locatie wordt er rekening mee gehouden dat de ruimte waarin de therapie zal plaatsvinden op andere momenten voor andere doeleinden wordt gebruikt en daardoor niet aan de gebruikelijke eisen van een therapielokaal - zoals bij een instelling kan voldoen.

Toch heeft een ruimte bij voorkeur de volgende mogelijkheden:

 • Veilig zijn, d.w.z. begrensd t.o.v. de buitenwereld, je wordt er niet gestoord.
 • De inrichting is zo constant mogelijk, herkenbaar zijn en blijven, ook qua sfeer.
 • Het mag er vies worden en is goed schoon te maken.
 • Er is daglicht en uitzicht.
 • Goede ventilatie, bij voorkeur ramen die open kunnen.
 • De ruimte moet voldoende (bewegings-)ruimte bieden.
 • 1 werktafel en 2 stoelen.
 • Een aanrechtblok met koud/warm water.
 • Eventueel een ruimte voor het bewaren van werkstukken.

Mocht u interesse hebben in therapie op locatie, maar twijfels hebben over de bij u beschikbare ruimte, neem dan contact op, dan kunnen we het samen bekijken.

Een samenwerkingsverband

Ingrid werkt op ZZP-basis en heeft een VAR-WUO. Het tarief wordt afhankelijk van de vorm van samenwerking vastgesteld: Heeft de opdrachtgever een werkruimte en materiaal beschikbaar? Hoeveel reistijd, overleg en verslaglegging is er nodig? Wordt er op locatie gewerkt of bij Ingrid in haar eigen praktijk?

Voor werken op locatie geldt een toeslag van 10% en een vergoeding voor de reiskosten. Afspraken die 24 uur van te voren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht.

Zie voor tarieven en vergoedingen bij de link aan de linkerzijde van de pagina

Naar de bovenkant van de paginaNaar boven


© 2008 - 2023 - Relatie en Individuele Therapie | Website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord