Relatie en individuele therapie
 
Relatie en individuele therapie

Relatietherapie

Gezin op het strand

Er zijn verschillende problemen die zich in relaties kunnen voordoen. Jullie maken veel ruzie, begrijpen elkaar niet, het vertrouwen is geschonden of schort het aan de communicatie. Je verlangt naar meer verbinding maar dat lukt niet. 

Tijdens de relatietherapie zoeken we samen naar het negatieve patroon dat in de relatie is geslopen waardoor er verwijdering is ontstaan. Dit zien en begrijpen is vaak de eerste stap om tot meer verbinding te komen.

Als relatietherapeut help ik je om

  • eigen emoties, verlangens en behoeften te begrijpen en deze te uiten.

  • reacties van je partner / kinderen / ouders te begrijpen.

  • jullie onderlinge communicatiepatronen te begrijpen en te verbeteren. 

  • de verbinding tussen jullie beiden te herstellen. 

Deze kijk komt voort uit de systeemtheoretische benadering en Emotionally Focused Therapy (EFT) waarmee Ik werk.


Praktijkregels  /  Algemene voorwaarden Relatietherapie  

1.      Ik heb een geheimhoudingsplicht en ga zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw dossier. Informatie wordt alléén met uw toestemming opgevraagd en/of verstrekt aan derden. Meer informatie over het privacy  beleid vindt u op de website. 

2.      Voor vragen, het maken van afspraken en andere zaken kunt u bellen, appen of mailen naar bovenstaand telefoonnummer. U kunt ook een boodschap op het antwoordapparaat achterlaten. Ik bel, app of mail u dan zo spoedig mogelijk terug. 

3.      Voor de besluiten die u neemt, ook op mijn advies, blijft u te allen tijde zelf verantwoordelijk. 

4.      De kosten van relatietherapie bedragen  € 105,00 per sessie. Ik behoud mij het recht tot het tussentijds veranderen van de tarieven. 

5.      De gemaakte afspraken duren doorgaans 55 minuten (tenzij anders afgesproken) Dan hebben we ook nog tijd voor het maken een nieuwe afspraak. 

6.      Natuurlijk kan het voorkomen dat een gemaakte afspraak niet nagekomen kan worden, u een afspraak wilt verzetten, later aanwezig bent of de sessie eerder wil afbreken. U dient dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven. U kunt ook het antwoordapparaat inspreken. Bij niet tijdige annulering worden  de kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door uw aanvullende zorgverzekering.

7.      Enkel als u bij overmacht, zoals weersomstandigheden, stakingen van het openbaar vervoer of files, niet kunt komen bereken ik een half consult. Hiermee delen we de overmacht.

8.      U kunt ter alle tijden stoppen met de therapie. 

9.      Op het moment dat de therapeut ziek is vindt er geen vervanging plaats. De therapie gaat dan niet door en wordt naar een andere datum/tijd verplaatst. In geval van langdurige ziekte wordt in overleg  met u vervanging geregeld, of wordt de therapie stopgezet.                     

10.   Aan het eind van de maand krijgt u de factuur toegestuurd. Deze kunt u tevens gebruiken voor het declareren van de kosten bij uw zorgverzekering. U dient de factuur binnen twee weken te voldoen. Bij niet tijdige betaling kunnen de wettelijke rente- en administratiekosten in rekening worden gebracht. Mocht betaling uitblijven dan zal een incassobureau worden ingeschakeld. Extra gemaakte kosten zullen aan u worden doorberekend. 

© 2008 - 2023 - Relatie en Individuele Therapie | Website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord