Relatie en individuele therapie
 
Relatie en individuele therapie

Relatietherapie /  EFT

Gezin op het strand

Het kenmerk van relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie) is dat u samen met uw partner en / of kinderen in therapie gaat. In het systeem waarin u leeft komen spanningen en problemen voor. Dat is natuurlijk normaal. Zolang u het samen oplost is er niets aan de hand, maar als u er samen niet meer uitkomt is het verstandig eens na te denken over relatie- of gezinstherapie. Deze therapie kan u helpen met het oplossen van het probleem. 

Als gevolg van problemen binnen uw systeem kunnen partners en / of gezinsleden ook last krijgen van depressies, angsten of ander(zeer) problematisch gedrag. Dan kan systeemtherapie een goede optie zijn om u te helpen uw problemen op te lossen. 

Emotionally Focused Therapy

Familie

Er zijn verschillende problemen die zich in relaties kunnen voordoen. Vaak is het vertrouwen geschonden of schort het aan de communicatie

Een goede inschatting van het negatieve patroon wat in de relatie is geslopen of wat is geërfd uit de families, waardoor er verwijdering tussen beiden ontstaat is meestal een eerste stap bij het vinden van een oplossing.

Goed luisteren en laten weten dat je begrijpt wat de ander bedoelt en voelt, lost veel misverstanden op. Dit is echter een 'hogere levenskunst' die geoefend moet worden. Net als het leren kijken naar problemen of verkeerde patronen als iets wat tussen mensen staat. Een dans die samen gedanst wordt. Wanneer dat wordt ingezien, kun je samen aan een betere dans werken.

Ik help je om:

  • eigen behoeften te begrijpen en deze te uiten.

  • reacties van je partner / kinderen / ouders te begrijpen.

  • jullie onderlinge communicatiepatronen te begrijpen en te verbeteren.

Deze kijk komt voort uit de systeemtheoretische benadering en Emotionally Focussed Therapy (EFT) waarmee Ingrid werkt.

© 2008 - 2019 - Relatie en Individuele Therapie | Website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord