Relatie en individuele therapie
 
Relatie en individuele therapie

Kosten en vergoedingen

Vanaf 18 jaar

Relatie - en gezinstherapie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enkel Pro Life biedt vanuit de aanvullende pakketten een gedeeltelijke vergoeding.

Voor individuele therapie geven sommig zorgverzekeraars een gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Dit valt dan onder psycho-sociale-therapie of alternatieve therapie. Ik raad u aan om zelf te informeren bij u zorgverzekeraar over de mogelijkheden van vergoeding.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Sinds januari 2015 valt jeugdhulp (tot 18 jaar) onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit betekent dat vergoedingen voor jeugdhulp worden geregeld vanuit de gemeente waar het kind of de jongere tot 18 jaar ingeschreven staat.

Ook al heeft u een verwijsbrief van de huisarts, u dient langs het Centrum voor Jeugd en Gezin te gaan. U kunt hier een persoonsgebonden budget (PGB) voor Vaktherapie aanvragen. Elke gemeente gaat hier anders mee om en stellen ook andere eisen ten aanzien van de vergoeding. Zij kunnen een beschikking afgeven voor Jeugdhulp/Vaktherapie. Neem gerust contact met mij op, dan denk ik met u mee over de mogelijkheden en de te bewandelen route.

Speltherapie wordt ook, afhankelijk van uw zorgverzekering, vanuit het aanvullende pakket deels vergoed. Dit geldt tevens voor ouderbegeleiding.

Zie ook http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Betaling en afzeggen

De factuur wordt, maandelijks, verzonden per e-mail. Betaling dient binnen 14 dagen plaats te vinden. Indien de verschuldigde bedragen niet tijdig zijn betaald kan de therapeut de therapie (tijdelijk) staken zonder dat zij daarvoor op enige wijze schadeplichtig kan worden gesteld.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het maximaal 24 uur van tevoren weten.

Bij afspraken korter dan 24 uur tevoren afgezegd worden de kosten van de geplande afspraak in rekening gebracht.Deze kosten kunt u niet declareren bij de zorgverzekeraar.

Naar de bovenkant van de paginaNaar boven


© 2008 - 2019 - Relatie en Individuele Therapie | Website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord