Relatie en individuele therapie
 
Relatie en individuele therapie

Psychosociale ondersteuning voor meer grip op het dagelijks bestaan, zowel thuis als op het werk

Foto bij Psychosociale ondersteuning voor meer grip op het dagelijks bestaan, zowel thuis als op het werk

E-coaching is geschikt jou, als je die weinig tijd hebt of verder weg woont of werkt. Als je vaak contact wil met je coach en dat wilt waar en wanneer het jou uitkomt. Minimaal twee keer per week heb je per mail, in een beveiligde omgeving, overleg met je coach.

E-coaching is iets anders dan zo nu en dan een mailtje sturen. Het is een andere manier van werken. E-coaching kent een eigen dynamiek en intensiteit.

Van mij als coach kan je verwachten dat ik met je mee denk, jou de ondersteuning biedt waardoor je inzichten, vaardigheden en kwaliteiten ontwikkelt zodat je aan de slag kunt om de door jou gewenste doelen te bereiken.

Een e-coachingstraject is helpend bij verschillende vragen en problemen.

Soms is het duidelijk wat niet goed loopt of wat je anders wilt. Er zijn problemen je relatie, je loopt tegen problemen aan in de opvoeding van je kinderen of het gaat niet lekker op je werk. Soms is het zoeken naar wat er precies mis is, maar voel je wel spanningen in je lichaam, je bent angstig of vermoeid. Samen met een coach kun je onderzoeken wat er precies aan de hand is. We gaan kijken wat je wilt en kunt veranderen, Naast coaching voor particulieren verzorg ik ook e- coaching voor zakelijke opdrachtgevers.

Door de hoge frequentie van contact en doordat je direct, wanneer jij daar behoefte aan hebt, kunt reflecteren of een vraag kunt stellen ontstaat er een dynamisch proces. Doordat er tijd zit tussen het moment dat jij en je coach elkaar schrijven, heeft dat als bij–effect dat jij (én de coach) langer na kunnen denken over de reactie en de formulering ervan.  Je kunt zelfs tussendoor anderen raadplegen.

Bij e-mailcoaching maak je gebruik van geschreven taal. Schrijven helpt bij het dingen op een rijtje krijgen en bij de verwerking van moeilijke gebeurtenissen. Het herlezen helpt in het reflectieproces en het achteraf teruglezen werkt uitstekend als terugvalpreventie, mede door de zwart op wit staande feedback en complimenten van de coach.

In de eerste email contacten maken we afspraken en stellen we een contract op met daarin inhoudelijke en praktische afspraken. We maken afspraken over het soort traject dat je wilt volgen en hoe vaak we contact hebben met elkaar. Afhankelijk van de vraag bepalen we in overleg wat en hoe we het gaan doen. Dat kan variëren van kort en bondig tot een langer durend traject. Ook de bijbehorende kosten worden besproken. 

Daarna volgt een e-mailcorrespondentie met eventueel tussentijdse 'opdrachten'. Gaande het traject kunnen we de werkwijze uiteraard bijstellen. Er is altijd ruimte voor evaluatie, als we daar wederzijds behoefte aan hebben. Je krijgt dus een coachingstraject op maat, met afwisselende werkvormen, die bij je passen.

Belangrijk is, dat jíj graag iets wilt veranderen. Jij bent degene, die iets kan doen aan jouw eigen ontwikkeling. Als coach kan ik je daar bij op weg helpen. Je reflecteert op wat je samen met mij onderzoekt of wilt veranderen. Zo ervaar je welke acties, gedragingen, rollen of patronen werken of niet. Vanzelfsprekend zijn alle gesprekken en de helee-mailcorrespondentie vertrouwelijk.

Wil je meer informatie of twijfel je of e-coaching iets voor jou is, neem dan contact met mij op.

Naar de bovenkant van de paginaNaar boven


© 2008 - 2019 - Relatie en Individuele Therapie | Website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord